قال شهود عيان إن أمين شرطة قتل طالبًا في مدرسة طبري روكسي الإعدادية (بنين)، التابعة لإدارة مصر الجديدة التعليمية، بعدما صعد الرصيف بسيارة ميكروباص، حيث سقط الضحية تحت العجلات.
وأضاف الشهود أن الشرطي يعمل في إدارة المرور، وصدم مازن أيمن عبدالله، الطالب في الصف الثاني الإعدادي (14 عامًا) بعد خروجه من المدرسة في حوالي الساعة 2:30 بعد الظُهر، قرب إشارة جسر السويس (إشارة روكسي).
وقدم إلى مكان الحادث قيادات شرطية حاول تهدئة الوضع، فيما تم نقل جثة الطالب إلى مستشفى منشية البكري، في حين تم التحفظ على أمين الشرطة بقسم الزيتون، بحسب الشهود.
وأوضحوا: «الطالب كان واقف على الرصيف وأمين الشرطة وقف سائق الميكروباص وسحب الرخص ونزل السواق والأمين ركب الميكروباص وساقه عشان يركنه جنب الكمين، وللأسف طلع مابيعرفش يسوق طلع بالميكروباص على الرصيف داس مازن مات فى وقتها».
«مش هنقدر نقول حق مازن لازم مايضعش، لأن الولد مات وراح عند اللى أرحم مننا كلنا، كل اللى هنقوله إن الجانى لو ماتعاقبش بعدل ربنا مانبقاش نبكى على الشباب اللى كاره البلد وكاره العيشة فيها.. اللى شاف أمين الشرطة (ح.ج)، وهو بيدوس على راس مازن لازم يشوفه وهو بياخد عقابه، ربنا يصبر أهل الولد وصحابه اللى شافوا المشهد».
